PureLeaf

Håndlavede smykker af naturens unikke designs

PureLeaf fremstiller unikke, håndlavede smykker til kvinder. Vi præsenterer dansk smykkedesign fremstillet ud fra bæredygtige principper med skarpt fokus på en miljøbevidst og socialt ansvarlig produktion.

Vores smykker er små unikke kunstværker. Vi fremstiller håndlavede designsmykker af høj kvalitet fremstillet af ægte blade og belagt med 18 karat guld. Organisk materiale udvundet fra den brasilianske natur udgør grundlaget for smykkernes detaljerige og unikke design. Bladenes enestående detaljer er med til at give vores håndlavede smykker deres elegante og feminine udtryk. Smykkerne er ligeledes forgyldt i hånden med det formål at kunne bevare bladenes unikke egenskaber, uden at det færdige smykke bliver skrøbeligt.

Bæredygtighed og socialt ansvar

Bæredygtighed bør være et nøgleord i enhver produktionsproces. Vi mener, det ikke kun er muligt, men også nødvendigt at vise, at design og mode kan være bæredygtig og ansvarlig, og på samme tid moderne og elegant.

PureLeaf laver håndlavede smykker, som er langt mindre forurenende end masseproducerede smykker. Vi bruger kun genanvendt guld til belægning af vores unikke smykker. På denne måde minimerer vores produktionsproces de negative miljømæssige konsekvenser, der ellers kan være som følge af guldminedrift og smeltning. Da vi kun bruger genanvendt guld, undgår vi ovenikøbet at bidrage til det usunde arbejdsmiljø i mineindustrien.

Smykkerne fremstilles i Brasilien og alt organisk materiale oprinder derfra. Det sociale ansvar indgår idet, der bidrages til en udligning af landets indkomstfordeling, da lokale familier ansættes til at tage del i fremstillingsprocessen. Produktionen er desuden certificeret af IBAMA (Det Brasilianske Institut for Miljø og Vedvarende Naturressourcer).

 

Fremstillingsprocessen

Vores smykker skal anses som små kunstværker.

Fremstillingen begynder med indsamlingen af det organiske materiale. Dette udtørres og, om nødvendigt, skeletteres inden det efterfølgende behandles for at opnå den nødvendige stivhed. Endelig er bladet klar til at blive belagt med 18 karat guld, hvidguld eller sortguld. Belægningen bliver forsigtigt penslet på, da denne fremgangsmåde sikrer, at ingen detaljer går tabt. Hele fremstillingsprocessen foregår i hånden, hvilket gør det muligt at fremstille et smykke som på alle tænkelige måder bevarer bladets unikke egenskaber.

Smykker fra PureLeaf